Denna listan är baserad på Global Destination Cities Index (2016) som är en årlig lista framtagen av företaget Mastercard. Listan rankar de populäraste städerna som destination av internationella besökare som stannar över minst en natt.

10. Seoul 10,2 miljoner

Seoul | Bild av mariosp @ Flickr

Seoul | Bild av mariosp @ Flickr

Sydkoreas huvudstad Seoul besöktes av 10,2 miljoner människor under 2016. I staden bor omkring 9,9 miljoner invånare, och har en befolknings densitet på hela 16 000 per km².

Staden är vacker och här finns allt för turister som festivaler, museum, konstgallerier samt shopping och allt annat som hör storstaden till. Seoul har en härlig blandning av traditionell koreansk kultur blandat med det moderna. En årligt förekommande festival är Seoul Lantern Festival, festivalen började som ett sätt att förena kultur och konst med turism. 2016 var temat ”Lightened Hangang River where history flows” en sorts hyllning till Hangang floden som flyter genom staden.

Officiell turistinformation

9. Tokyo 11,7 miljoner

Körsbärsblommning i Tokyo | Bild av yoshikazut @ Flickr

Körsbärsblommning i Tokyo | Bild av yoshikazut @ Flickr

Japans huvudstad Tokyo kvalar in på nionde plats på listan med 11,7 miljoner besökare under 2016. Tokyo har över 13,5 miljoner invånare och här bor över 6 000 per km².

Här finns många skyskrapor, till antalet fler än New York, Tokyo Skytree är den högsta med sina 634 meter och är välbesökt av turister med vacker utsikt över staden. För turister finns mängder att göra, och kollektivtrafiken är välfungerande vilket gör att staden är lätt att röra sig i. Det finns gott om shopping, många restauranger, vackra parker och evenemang året runt. Under våren är det väldigt populärt att besöka någon av alla parker när körsbärs blomningen startar, många väljer då gifta sig under blomsterprakten. Körsbärs blomman är även Japans nationalblomma och symboliserar livet, döden och återfödelse.

Officiell turistinformation

8. Istanbul 11,95 miljoner

Grand Bazaar i Istanbul | Bild av jonblathwayt @ Flickr

Grand Bazaar i Istanbul | Bild av jonblathwayt @ Flickr

Turkiets största stad Istanbul har 14,1 miljoner innevånare och en befolknings densitet på över 2 500 per km². Staden besöktes 2016 av 11,95 miljoner människor från jordens alla hörn.

Istanbul är välkänt för sina moskéer,basarer och de turkiska baden. Staden är med på UNESCOs världsarvslista och här finns många vackra gamla byggnader byggda i olika stilar. Basarerna i Istanbul är välbesökta av såväl turister som befolkningen och här kan du köpa allt från klädesplagg till olika kryddor. Den täckta Grand Bazaar är en av de äldsta i världen och rymmer 61 takbeklädda gator med fler än 4000 stånd, dagligen besöks basaren av mellan 250 000 till 400 000 besökare.

Officiell turistinformation

7. Kuala Lumpur 12,02 miljoner

Natt i Kuala Lumpur | Bild av i-gunawan @ Flickr

Natt i Kuala Lumpur | Bild av i-gunawan @ Flickr

10,2 miljoner människor besökte Kuala Lumpur 2016, staden är huvudstad i Malaysia och här bor omkring 1,7 miljoner invånare med en befolknings densitet på 6 891 km².

Här finns Petronas Twin Towers, som är öppet för besökare men biljetterna är begränsade så vill du besöka skyskraporna bör du vara ute i god tid. En viktig del av stadens ekonomi kommer från just turism så mycket satsningar görs på turismen. Här finns ett China town med den välkända handelsgatan Jalan Petaling där du kan köpa allt från matvaror till kläder och elektronik, här säljs även mycket piratkopior av film, musik och spel något som gör att det är vanligt med polisräder. Kuala Lumpur har även 66 varuhus och har blivit en knutpunkt inom mode och shopping i Malaysia. För att öka konsumtionen av turister har turist ministeriet sedan 2000 ett program som går ut på megaförsäljningsdagar i mars, maj och december som alla staden köpcenter ingår i.

Officiell turistinformation

6. Singapore 12,11 miljoner

Gardens by the Bay i Singapore  | Bild av michi_loheit @ Flickr

Gardens by the Bay i Singapore | Bild av michi_loheit @ Flickr

Singapore ligger på plats 6 i vår lista med 12,11 miljoner besökare 2016. Här bor 5,5 miljoner människor och staden har en befolknings densitet på runt 7600 per km².

Turism tillhör en av Singapores största näringar, det satsas mycket på turism något som årliga lockar fler och fler hit. Här finns konstgallerier, shopping, vacker arkitektur och mycket mer. Regeringen beslutade sig 2005 för att legalisera hasardspel och nu finns här två kasinon. Maten är mycket uppskattad och här finns flera restauranger med i Michelin guiden. World Gourmet Summit startades redan 1997 och är ett årligt evenemang som lockar många besökare, målet är att visa upp matkulturen i Singapore och stötta lokala kockar samt visa upp Michelin kockar från världen över.

Officiell turistinformation

5. New York 12,75 miljoner

New York | Bild av dougliz @ Flickr

New York | Bild av dougliz @ Flickr

New York har omkring 8,5 miljoner invånare och besöktes 2016 av 12,75 miljoner människor. Befolkningstätheten är här störst i alla stora städer i USA och här trängs 10 900 människor per km² .

Turister älskar New York då det finns mängder att göra här, besöka skyskrapor, gå på museum, strosa i någon av parkerna i staden eller varför inte gå på zoo. Tunnelbanan är öppen dygnet runt och gör det lätt att röra sig runt i staden. Här finns fem djurparker att välja mellan i olika stadsdelar, störst är Bronx zoo och här bor över 4000 djur av olika arter. Är du mer äventyrlig passar kanske ett besök på Coney Island med sin nöjespark dig bättre!

Officiell turistinformation

4. Dubai 15,27 miljoner

Dubai | Bild av sergebystro @ Flickr

Dubai | Bild av sergebystro @ Flickr

Dubai är emirathuvudstad i Förenade Arabemiraten och har omkring 2,7 miljoner invånare, staden besöktes av 15,72 miljoner människor från jordens alla hörn under 2016.

Turism är viktigt för stadens ekonomi och lockar främst med shopping och lyx, staden har även kallats för shoppingens huvudstad i mellan östern. Här finns totalt 70 shoppingcenter och det största Dubai Mall är även störst i världen. Trots att staden ligger i öken landskap finns det möjlighet att utöva vintersport, hur kanske du undrar? Jo på Mall of the Emirates har man byggt upp en skidbacke inomhus där du kan åka skidor och snowboard.

Vill du besöka världens högsta byggnad Burj Khalifa får du bege dig hit!

Officiell turistinformation

3. Paris 18,03 miljoner

Eiffeltornet i Paris | Bild av kosalabandara @ Flickr

Eiffeltornet i Paris | Bild av kosalabandara @ Flickr

Med 18,03 miljoner besökare 2016 hamnar Paris på tredje plats i vår lista. Staden är Frankrikes huvudstad och här bor ungefär 2,2 miljoner människor som trängs rejält hela 21 000 invånare per km²!

Paris kallas av vissa romantikens huvudstad, staden är vacker med många gamla byggnader som Notre-Dam och slottet i Versailles. För konstintresserade finns välkända verket Mona Lisa av Leonardo da Vinci att beskåda på Louvren. Andra populära resmål av Disneyland och inte att glömma Eiffeltornet!

Officiell turistinformation

2. London19,88 miljoner

Tower Bridge i London | Bild av ed_webster @ Flickr

Tower Bridge i London | Bild av ed_webster @ Flickr

Storbritanniens huvudstad London med 8,6 miljoner innevånare och en befolkningstäthet på 5400 per km², hamnar på andra plats i vår lista med 19,88 miljoner besökare 2016.

Staden erbjuder mycket för turister i form av kultur, nöje och shopping. The British Museum är ett välbesökt och här hålls ofta olika utställningar med olika teman, bäst av allt? Det är alltid gratis inträde! Lockar shopping är ett besök på legendariska Harrods ett måste. Andra sevärda platser är Big Ben, Tower of London och någon av broarna över floden Themsen.

Officiell turistinformation

1. Bangkok 21,47 miljoner

Bangkok | Bild av mikebehnken @ Flickr

Bangkok | Bild av mikebehnken @ Flickr

Första plats går till Bangkok med imponerande 21,47 miljoner besökare 2016. Staden med 8,2 miljoner invånare är Thailands huvudstad och här är befolknings densiteten 5000 per km².

Thailand är ett buddistiskt land och detta märks i Bangkok, här finns omkring 400 Wat – buddistiska tempel. Staden har gott om shopping och god mat som passar alla plånböcker. Bangkok har även ett rikt nattliv som lockar många världen över, Khao San Road erbjuder party och ett stenkast bort finns Soi Rambuttri med en mer avslappnad känsla. Bangkok har något dåligt rykte vad gäller bedrägerier, vanligast är att bli lurad att köpa smycken till överpris, något som kan vara bra att veta innan du resar till staden som besöktes av flest turister 2016.

Officiell turistinformation


Alla bilder vi använder på Topp10Listor.se är licensierade under en Creative Commons-licens eller är i Public domain (”allmän egendom”.) De får därmed kopieras fritt eller sålänge upphovsman anges (se respektive bild för mer information). Vi reserverar för fel och ändringar.